(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dýňové karbanátky (placičky)
Potřebné ingredience
2 lžíce oleje, 1 velká cibule nakrájená na kostičky, 200 g slaniny nebo špeku na kostičky, 1 dýně Hokkaido, sůl, pepř, kmín, majoránka, 3 prolisované stroužky česneku, 2 vejce, hladká mouka, olej na smažení
Postup přípravy
Na pánvi opéct cibuli a slaninu na oleji do křupava (nespálit). Omytou dýni rozkrájet na osminy, vydlabat vnitřek a dužninu na hrubém struhadle nastrouhat (nemusí se loupat, strouhám v robotu). Pak smíchat s opečenou směsí, přidat koření podle chuti, česnek a vejce. Poté mírně zahustit hladkou moukou, aby šly tvarovat menší placičky (jako placaté karbanátky). Ty pak osmažit z obou stran na oleji na pánvi do křupava. My to jíme samotné se zeleninovým salátem, ale předpokládám, že by to šlo použít i jako příloha např. ke zvěřině ap. (Někdo nechává dýni slehnout a slévá šťávu, ale u Hokkaido to není třeba, i po nastrouhání je spíše suchá, vodu nepouští. Kdo si chcete vypěstovat vlastní dýně, schovejte si vydlabaná semínka, vydrží klíčivé několik let.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé